BÍLÝ DŮM

 

Dům se nachází v Černošicích na dohled od řeky Berounky. Je navržen na stávajícím suterénu původního objektu. Koncept návrhu vytváří čistě bílý objekt uprostřed zeleně zahrady, který je jednoduchý, čitelný a přívětivý. Hlavní obytná část zahrady je navržena u východní fasády, kde dům cloní hluk přicházející od blízké železniční trati. Z přízemí je pohodlně přístupná terasa umístěná na zemním valu, který vyrovnává zvýšenou úroveň nad suterénem. Na zemní val vedou ze zahrady tři krátká schodiště z běleného betonu, která zároveň tvoří opěrné zídky. Terasa je částečně kryta předsunutou hmotou ložnice v patře. Velkým rohovým oknem z hlavní ložnice je umožněn široký výhled na zalesněné kopce nad řekou. Chodba patra spojující tři ložnice s koupelnou je pro zvýšení soukromí osvětlena pouze střešními světlíky.